Country Rockabilly és minden ami egy remek bulihoz kell

Country, Rockabilly és minden, ami egy remek bulihoz kell, egy helyen! Többek közt olyan hírességek legjobb dalait találod itt, mint Johnny Cash, Alan Jackson, Brad Paisley és nem utolsó sorban Garth Brooks. Remélem a country és rockabilly rajongóknak csemegéül szolgál majd ez a blog. Fogyasszátok egészséggel!

Statisztika

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

Címkék

Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Brad Paisley

2011.06.12. 11:25 | Hefnersbun | Szólj hozzá!

 

Brad Paisley 1972. október 28-án született Nyugat-Virginia államban, Amerikában.

Nyolc éves volt, mikor nagypapájától megkapta első gitárját (Sears Danelectro Silvertone), majd pedig ő is tanította gitározni. Első énekesi fellépése 10 éves korában volt a helyi templomban, 12 éves korában megírta első dalát, a Born on Christmas Day-t. Amikor 13 éves lett, Paisley és Clarence "Hank" Goddard ( profi gitáros, akitől Paisley gitár órákat vett ) megalapították a Brad Paisley and the C-Notes-ot, Paisley  első zenekarát, melyben közreműködött két felnőtt barátja is. 

Az iskola igazgató hallotta játszani, és felkérte, hogy lépjen fel a helyi Rotary Club-ban. Ott volt Tom Miller is, aki a programigazgatója egy rádiónak Wheeling-ben, Nyugat-Virginiában. Miller felkérte Paisley-t, hogy szerepeljen a Jamboree USA című rádióműsorában. Ő volt a legfiatalabb ember, aki bekerült ebbe a műsorba, majd pedig vált híressé általa.

Paisley végzett a John Marshall Középiskolában, Glen Dale-ben, majd két évig tanult a West Liberty Egyetemen. Ezután elnyert egy teljes mértékben kifizetett, ASCAP* ösztöndíjat a Belmont Egyetemre, Nashville-ben (1993-tól 1995-ig). 

*American Society of Composers, Authors and Publishers. - Amerikai Egyesülete a Zeneszerzőknek, Szerzőknek és Kiadóknak. 

 

 

Zeneipari diplomáját a Belmont Egyetemen szerezte meg, ezután az EMI Music Publishing-gal egy dalszerzői szerződést kötöttek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyusszmjuz.blog.hu/api/trackback/id/tr23104665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: brad paisley
süti beállítások módosítása